Hero Image
Ilmanvaihto FAQ
Hyvinvointi

FAQ – Ilmanvaihto

Ilmanvaihdolla tarkoitetaan sitä, että rakennuksen sisäilma poistetaan ja tilalle tuodaan ulkoilmaa. Ilmanvaihdolla tarkoitetaan myös sisäilman puhdistusta. Lue täältä, miten ISOVER-tuotteilla voidaan eristää ilmanvaihtokanavat.

Hyvä sisäilman avulla olet virkeämpi ja jaksat paremmin. Lisäksi se luo miellyttävän työ- ja oleskeluympäristön. Tehokkaasti ilmastoidussa talossa kosteus- ja homeongelmat eivät pääse vaurioittamaan rakenteita. Terve rakennus kestää sukupolvelta toiselle ilman suurempia rakenteellisia remontteja. Ilmanvaihdon kanavien lämmöneristämisellä vähennetään kanavien ja laitteiston lämpöhäviöitä ja varmistetaan ilmanvaihtojärjestelmän suunnitelman mukainen hallinta ja toiminnallisuus. 

Pieni pöytä jonka päällä on tuuletin, kukkia sekä astioita.

FAQ - Ilmanvaihto

Kysymyksiä Ilmanvaihdosta ja sisäilman puhdistamisesta.

Alla on useimmin kysyttyjä kysymyksiä liittyen ilmanvaihtoon.

 

Pientalon ilmanvaihtokanavien eristäminen

Ilmanvaihtokanavat jäävät puhallusvillan sisään. Tarvitseeko ne eristää?

Kysymys: Tarvitseeko ilmanvaihtokanavat eristää?

Omakotitaloomme tulee yläpohjaan 100 mm levyvillaa ja 350 mm puhallusvillaa. Tuleeko ilmanvaihtokanavat eristää, vaikka ne jäävät puhallusvillan sisään?

 

ISOVER vastaa

Lämmöneristä ilmanvaihtokanavat aina, vaikka ne jäisivät puhallusvillan sisään.

Ilmanvaihtokanavat tulee aina lämmöneristää, vaikka ne jäisivätkin puhallusvillan sisään. Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että puhallusvillan sisässä oleva ilmanvaihtokanava tulee eristää 50 mm lämmöneristeellä ja ulkopuolella oleva 100 mm eristeellä. IV-kanavat voidaan kätevästi eristää sujutettavalla iv-kanavaeristeellä ISOVER CLIMCOVER TUBE Alu1, silloin eristys voidaan tehdä kanavatyön yhteydessä etukäteen. Valmiiksi asennetuille kanaville suositellaan tuotetta ISOVER CLIMCOVER Roll CR Alu1, joka on alumiinilaminaattipintainen lasivillamatto.

 

 

Keittiön poistokanavan paloeristys

Kysymys: Mitä tarkoittaa ilmanvaihtosuunnitelmissa oleva merkintä "EI 30"?

Omakotitalon ilmanvaihtosuunnitelmissa on keittiön liesituulettimen kanavan kohdalla maininta EI 30, mitä se tarkoittaa?

 

ISOVER vastaa

EI 30 merkitsee palosuojausvaatimusta.

Pientalon keittiön erillisen poistohormin palosuojausvaatimus esitetään iv-suunnitelmissa maininnalla EI 30, joka tarkoittaa 30 minuutin palosuoja-aikaa. Poistohormin paloeristäminen voidaan tehdä hyväksytysti ULTIMATE U PROTECT WM 4.0 Alu1 -verkkomatolla. Kanavan paloeristysluokka EI 30 saavutetaan 50 mm kerroksella. Lisäksi suositellaan käyttämään kylmissä tiloissa lisälämmöneristeenä 50 mm kerrosta ISOVER CLIMCOVER Roll CR Alu1 ilmastointimattoa paloeristeen päällä.

 

Muovisten ilmanvaihtokanavien eristäminen

Kysymys: Miten muoviset ilmanvaihtokanavat kannattaa eristää?

Ilmanvaihtokanavat ovat sinisiä muovikanavia. Miten ne kannattaa eristää?

 

ISOVER vastaa

Muoviset kanavat eristetään samoin kuin metalliset kanavat.

 

ISOVER: Ilmanvaihtokanavan eristäminen

ISOVER Climcover Tube Alu2 on erinomainen tuote pientalojen ilmanvaihtokanavien lämmön- ja kondenssieristämiseen. Katso video alta!

ISOVER Climcover Tube Alu2 on erinomainen tuote pientalojen ilmanvaihtokanavien lämmön- ja kondenssieristämiseen.