Ympäristöluokitusjärjestelmän edut:
- Ylläpitokustannusten pienentäminen
- Kiinteistön arvon nousu
- Parannuksista keskustelu helpottuu
- Tarjota työkalu yhteiskuntavastuun tunnistamiseen ja kehittämiseen
BREEAM
BREEAM (Building Research Establishment’s Environmental Assessment Method) on maailman käytetyin rakennusten ympäristöluokitusjärjestelmä. Sen avulla voidaan arvioida kaiken tyyppisten rakennusten ympäristövaikutukset. Ympäristövaikutusten perusteella rakennukselle annetaan pisteytys, jonka mukaan rakennus voi saada arvosanaksi joko läpäisty, hyvä, erittäin hyvä tai erinomainen.ISOVERin tuotteilla korkeat LEED-pisteet
LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) on laajalti arvostettu suunnittelun, rakentamisen, sekä rakennuksen vastuullisen käytön ympäristöluokitustyökalu. Sertifiointi perustuu riippumattoman, kolmannen osapuolen tekemään arviointiin ja luokitus on jaettu neljään eri tasoon: sertifioitu, hopea, kulta ja platina. LEED-hankkeita on meneillään yli 150 maassa, mm. USA:ssa, Kanadassa, Meksikossa, Intiassa, Ruotsissa, VIrossa ja Suomessa. Sertifikaatin myöntää U.S. Green Building Council.
ISOVER-lasivillatuotteita käyttämällä voidaan rakennuskohteen LEED-luokitusta parantaa seuraavilla osa-alueilla:
Materiaalit ja resurssit, kohta 4: kierrätetty sisältö (1-2 pistettä)
- LEED-pisteytys:
Kierrätysmateriaalin osuus
Pisteet
10 % 1 20 % 2
Kierrätyslasin osuus ISOVER-lasivillasta on keskimäärin 70 %. Tämä kierrätyslasin määrä vastaa LEED-ohjeistuksen vaatimusta (postconsumer recycled content) ja se on laskettu standardin ISO 14021 ohjeiden mukaisesti.
Kierrätyslasin osuus on laskettu tuotteen painosta ja laskentaperusteina on käytetty vuoden 2011 raaka-aine ja tuotantotietoja.
Käyttämällä paljon kierrätyslasia sisältävää ISOVER -lasivillaa, voidaan rakennuksen kierrätetyn materiaalisisällön määrää nostaa ja samalla parantaa mahdollisuuksia saada lisää LEED -pisteitä.
Materiaalit ja resurssit, kohta 5: Alueelliset materiaalit (1-2 pistettä)
-
LEED-pisteytys
Alueellisen
materiaalin osuusPisteet 10 % 1 20 % 2
ISOVER-lasivilla valmistetaan Saint-Gobain Finland Oy:n tehtailla Hyvinkäällä ja Forssassa. Yli 80 % lasivillan valmistuksessa käytettävistä raaka-aineista on kotimaista alkuperää.
LEED-ohjeistuksen mukaan materiaali tai sen osa luokitellaan paikalliseksi, kun se käytetään korkeintaan 800 km päässä valmistuspaikasta. Alueellisen materiaalin osuus on laskettu tuotteen painosta ja laskentaperusteina on käytetty vuoden 2011 raaka-aine- ja tuotantotietoja.
Käyttämällä ISOVER-lasivillaa voidaan rakennuksen paikallisesti tuotetun materiaalin määrää nostaa ja samalla parantaa mahdollisuuksia saada lisää LEED -pisteitä.