ISOVER Vario® Xtra XL

ISOVER Vario® Xtra XL -höyrynsulkukalvo on aivan uudenlainen höyrynsulkutuote, joka on suunniteltu teollisesti valmistettavien puuelementtien höyrynsulkukalvoksi.
Lue lisää
Piilota

Tuotekuvaus

ISOVER Vario® Xtra XL on älykäs höyrynsulkukalvo. Normaalin höyrysulkutoiminnan lisäksi Vario® Xtra XL -kalvo on nähtävä ennen muuta rakenteiden kuivumiskykyä parantavana tekijänä poikkeuksellisen kastumisen jälkeen. ISOVER Vario® Xtra XL on valmistettu kuitungasvahvistetusta polyamidikalvosta. Vario® Xtra XL -höyrynsulku asennetaan kuten perinteinen höyrynsulku ja saumakohdat tiivistetään Vario® tuoteperheeseen kuuluvilla teipeillä. 3,2m:n tuoteleveyden ansiosta Xtra XL soveltuu ennen kaikkea teollisten puuelementtien valmistukseen.

Käyttö

ISOVER Vario® Xtra XL:n toiminta perustuu rakenteen kosteuden kuivumiseen sekä sisälle että ulospäin. Tästä johtuen rakenteet pääsevät kuivumaan kesäaikana ja kosteusriski pienenee huomattavasti. Vario® -höyrynsulut toimivat erinomaisesti yhdessä ISOVER-eristeiden kanssa puurakentamisessa ja erityisesti ISOVER Facade -tuulensuojarakenteessa. Vario® -kalvoja voidaan käyttää niin uudis- kuin korjausrakentamisessa. Vario® -kalvoja voidaan käyttää turvallisesti myös rakennuksissa, jotka ovat kylmillään osan aikaa vuodesta (esim. kesäasunnot).

Asennusohjeet

ISOVER Vario® Xtra XL -höyrynsulku asennetaan niin, että kalvon ruutukuvioitu pinta jää saumattavalle/asennettavalle puolelle. Saumakohdat limitetään vähintään 100mm ja tiivistetään ISOVER Vario® tuoteperheeseen kuuluvilla saumausteipeillä. Vario® Xtra XL kalvo toimitetaan ns. jumborullissa. Kalvo on kääritty yhtenä leveytenä rullalle, joten kalvo on käyttövalmis heti rullasta ulos kelattaessa. Kalvo levitetään tasaisesti elementin päälle ja tarkistetaan limitykset ja ylitykset niin, että kalvo tulee tasaisesti elementi yli joka puolelta. Kalvo kiinnitetään elementtiin normaalisti hakasilla. Elementtirakentamisessa hakasten määrää kannattaa rajoittaa, jotta kalvoon ei tehdä turhia reikiä. Kalvo kiinnittyy lopullisesti elementtiin joko kipsilevyn ruuvauksella tai mahdollisella lisäkoolauksella.

Valikoimamme

Artikkelitiedot
Tuotenumero GTIN-koodi Saatavuus
Tuotenumero71655 GTIN-koodi6416923075621 SaatavuusA

Tekniset tiedot

Ominaisuudet
E
Yleistä
CE, M1

Dokumentit

Valitse kaikki
Esite
2 datasheets related with the product
2 datasheets related with the product
ISOVER_Vario-jarjestelma_esite.pdf
vario_brosuur.pdf
M1-Classification
1 datasheet related with the product
1 datasheet related with the product
M1_saint-gobainfinland_2794_variokmduplexuvvarioxtraxtraxlvapoblock_fin.pdf
Tuotekortti
1 datasheet related with the product
1 datasheet related with the product
PDS_FI_isover_varior_xtra_xl.pdf