ISOVER Vario® InLiner

ISOVER Vario InLiner on älykkäällä höyrynsulkukalvolla pinnoitettu jäykkä eristelevy, jolla on tehokas eristyskyky. Tuote on suunniteltu rakennusten sisäpuoliseen lisäeristämiseen. Vario InLiner -tuotteella saadaan toteutettua eristys ja höyrynsulku helposti ja nopeasti yhdellä työvaiheella.
Lue lisää
Piilota

Tuotekuvaus

ISOVER Vario InLiner on älykkäällä Vario Xtra -höyrynsulkukalvolla pinnoitettu jäykkä eristelevy. Vario InLiner on ensisijaisesti suunniteltu rakennusten sisäpuoliseen lisälämmöneristämiseen. Samalla tuotteella saadaan parannettua rakenteen kosteusteknistä toimivuutta sekä ilmatiiviyttä. Vario InLiner on valmistettu epäorgaanisesta ja kemiallisesti neutraalista materiaalista, eikä se sisällä korroosiota aiheuttavia ainesosia. Vario InLiner on lahoamaton ja hajuton tuote eikä se tarjoa homesienille otollista kasvualustaa. Täyttää rakennusmateriaalien päästöluokan M1.

Asennusohjeet

Poista rakenteesta vanhat tapetit ja sisäverhouslevyt. Tarkista, että rakenteessa ei ole erillistä höyrynsulkua (tarvittaessa se tulee poistaa). Suositeltavin tapa esim. rintamamiestaloissa on purkaa rakenne vanhaan laudoituspintaan saakka. Vario InLiner -levyt mitoitetaan asennusväliin sopiviksi niin, että levy asettuu paikoilleen tiiviisti ympäröiviin rakenteisiin. Levyt leikataan 2-3 mm ylipitkiksi asennusväliin nähden. Levyt voidaan leikata esim. ISOVER Villaveitsellä tai Villasahalla. Levyjä ei tiivistetä esim. PU-vaahdolla ympäröiviin rakenteisiin. Levyjen paikallaan pysyminen varmistetaan esim. naulalla. Levyjen varsinainen kiinnitys tapahtuu rimojen avulla. Suositeltava rimojen koko on 25x100 mm, jolloin ilmaväliin saadaan asennettua sähkö- yms. muut kaapeloinnit. Ratkaisussa voidaan käyttää myös ns. "remontti-rasiaa", missä sähkön kytkennät saadaan tehtyä ilman, että höyrynsulkukalvoa tarvitsee puhkoa. Rakenteen tiiviys varmistetaan teippaamalla saumat Vario -järjestelmään kuuluvilla teipeillä. Eriste on asennettava kuivissa olosuhteissa ja asennuksessa on noudatettava suunnittelijan ohjeita.

Tekniset tiedot

Ominaisuudet
0.031 W/m.K
F
Älykäs höyrynsulkukalvo Vario Xtra
Yleistä
CE

Dokumentit

Valitse kaikki
DoP
2 datasheets related with the product
2 datasheets related with the product
dop_en_isover_inliner.pdf
dop_fi_isover_inliner_20.10.2016.pdf
Tuotekortti
1 datasheet related with the product
1 datasheet related with the product
PDS_FI_isover_varior_inliner.pdf