ISOVER Vario® InLiner

ISOVER Vario InLiner on älykkäällä höyrynsulkukalvolla pinnoitettu jäykkä eristelevy, jolla on tehokas eristyskyky. Tuote on suunniteltu rakennusten sisäpuoliseen lisäeristämiseen. Vario InLiner -tuotteella saadaan toteutettua eristys ja höyrynsulku helposti ja nopeasti yhdellä työvaiheella.
Lue lisää
Piilota

Keskeiset tuotetiedot

ISOVER Vario InLiner -eristelevyä käytetään pääasiassa korjausrakentamisessa yhdistettynä lämmöneristeenä ja höyrynsulkuna niin seinissä kuin yläpohjissa rakenteen sisäpinnassa. Levyn pinnoitteena käytetty älykäs Vario Xtra -hörynsulkukalvo antaa rakenteelle kosteusteknistä toimivuutta ja ilmatiiviyttä. Vario InLiner -levyä on turvallista käyttää myös rakennuksissa, missä ulkoverhouksen ja rungon välissä ei ole erillistä tuuletusrakoa, kuten esim. rintamamiestaloissa. Levyn Vario Xtra -pinnoite estää kosteuden siirtymisen sisätiloista runkorakenteen eristetilaan ja mahdollistaa myös tarvittaessa rakenteen kuivumisen sisäänpäin. Lisäeristettäessä vanhoja rakenteita sisältäpäin on rakenteeseen tehtävä rakennusfysikaalinen tarkastelu, jotta rakenne toimii jatkossakin oikeaoppisesti ilman, että rakenteeseen kohdistuu ylimääräistä kosteusrasitusta.

Tuotekuvaus

ISOVER Vario InLiner on älykkäällä Vario Xtra -höyrynsulkukalvolla pinnoitettu jäykkä eristelevy. Vario InLiner on ensisijaisesti suunniteltu rakennusten sisäpuoliseen lisälämmöneristämiseen. Samalla tuotteella saadaan parannettua rakenteen kosteusteknistä toimivuutta sekä ilmatiiviyttä. Vario InLiner on valmistettu epäorgaanisesta ja kemiallisesti neutraalista materiaalista, eikä se sisällä korroosiota aiheuttavia ainesosia. Vario InLiner on lahoamaton ja hajuton tuote eikä se tarjoa homesienille otollista kasvualustaa. Täyttää rakennusmateriaalien päästöluokan M1.

Asennusohjeet

Poista rakenteesta vanhat tapetit ja sisäverhouslevyt. Tarkista, että rakenteessa ei ole erillistä höyrynsulkua (tarvittaessa se tulee poistaa). Suositeltavin tapa esim. rintamamiestaloissa on purkaa rakenne vanhaan laudoituspintaan saakka. Vario InLiner -levyt mitoitetaan asennusväliin sopiviksi niin, että levy asettuu paikoilleen tiiviisti ympäröiviin rakenteisiin. Levyt leikataan 2-3 mm ylipitkiksi asennusväliin nähden. Levyt voidaan leikata esim. ISOVER Villaveitsellä tai Villasahalla. Levyjä ei tiivistetä esim. PU-vaahdolla ympäröiviin rakenteisiin. Levyjen paikallaan pysyminen varmistetaan esim. naulalla. Levyjen varsinainen kiinnitys tapahtuu rimojen avulla. Suositeltava rimojen koko on 25x100 mm, jolloin ilmaväliin saadaan asennettua sähkö- yms. muut kaapeloinnit. Ratkaisussa voidaan käyttää myös ns. "remontti-rasiaa", missä sähkön kytkennät saadaan tehtyä ilman, että höyrynsulkukalvoa tarvitsee puhkoa. Rakenteen tiiviys varmistetaan teippaamalla saumat Vario -järjestelmään kuuluvilla teipeillä. Eriste on asennettava kuivissa olosuhteissa ja asennuksessa on noudatettava suunnittelijan ohjeita.

Valikoimamme

Artikkelitiedot
pituus (mm) leveys (mm) GTIN-koodi paksuus (mm)
pituus (mm)2600 leveys (mm)1200 GTIN-koodi6416923058075 paksuus (mm)25

Tekniset tiedot

Ominaisuudet
0.031 W/m.K
F
Älykäs höyrynsulkukalvo Vario Xtra
Yleistä
Kyllä

Dokumentit

Valitse kaikki
DoP
2 datasheets related with the product
2 datasheets related with the product
dop_en_isover_inliner_20.10.2016.pdf
DoP
Product data sheet
1 datasheet related with the product
1 datasheet related with the product
Product data sheet