Hero Image
ISOVER laskurit

Laskurit

Tarjoamme kattavan määrän laskureita tuotteiden ja ratkaisujen valintaan sekä tilausmäärien ja rahtien laskemiseen. Tähän osioon olemme koonneet sisältöä ja apuvälineitä, jotka helpottavat hyvien ja toimintavarmojen rakenteiden suunnittelua ja toteutusta.

Meiltä löydät laskurit suunnitteluun ja tuotteidemme mitoitukseen (esim. energiatehokkuus, ääneneristävyys, kosteus, palonsuojaus). Laskureihimme voit tutustua sekä alta että Laskentapalveluihin kuuluviin laskureihin osoitteessa www.laskentapalvelut.fi. Sivuiltamme löydät tietoa niin suunnittelutyöhön kuin yleisemminkin äänen- ja paloeristykseen sekä passiivi- ja nollaenergiarakentamiseen liittyen.

Rakennekirjastosta löytyvät muutaman yleisimmän rakenteen rakennekuvat esitettynä ISOVER-lämmöneristeratkaisuilla, ja loput ISOVER-rakenteet ovat tiedostoineen ladattavissa ISOVER DOF-Rakennekirjastosta (linkki tulossa). 

Tervetuloa tutustumaan!

Energiatodistusten ja -selvitysten laskenta

ISOVER on julkaisut e-lukulaskurin suunnittelijoiden avuksi. Suunnittelijoille kokonaisenergiatarkasteluun siirtyminen tarkoittaa työmäärän lisäystä ja tämän ISOVER on halunnut tehdä mahdollisimman helpoksi.

ISOVER tarjoaa ilmaisen työkalun energialaskentaan www.laskentapalvelut.fi - palvelun alla. Rekisteröitymällä käyttäjäksi pääset laskemaan rakennuksen E-luvun, energiatodistuksen ja energiaselvityksen. Palvelussa on tarjolla sekä vanhat 2013 ja uudet 2018 energiamääräykset. Palvelusta on tarjolla myös laajempi maksullinen versio jossa mukana on rajaton tallennusoikeus sekä valvontajärjestelmään (ARA) siirtotoiminto. Palvelulla on laskettu jo yli 100 000 energiatodistusta ja sillä tehdäänkin yli 80% kaikista Suomen energiatodistuksista. Kehitämme palvelua jatkuvasti ja kaikki parannusehdotukset ja toiveet ovat tervetulleita.

ISOVER tarjoaa ilmaisen työkalun energialaskentaan www.laskentapalvelut.fi - palvelun alla.

DOF-Lämpö

DOF-LÄMPÖ-ohjelmalla voi laskea rakenteen U-arvon, arvioida rakenteen lämpö- ja kosteuskäyttäytymistä, mahdollisen kastepisteen sijaintia sekä energiankulutusta. U-arvon laskennan voi suorittaa myös Euronormien mukaan, millä on erityisesti merkitystä mikäli rakenne sisältää kylmäsiltoja. Ohjelmasta on saatavana myös englannin-, saksan-,  ruotsin- ja vironkieliset versiot. 

Ohjelmalla voi määritellä mielivaltaisen kerroksellisen rakenteen, joka voi olla seinä, katto tai lattia. Ohjelman mukana tulee päivitetty materiaalitietokanta, josta löytyvät tavallisimmin käytettyjen rakennusmateriaalien laskenta-arvot, sisältäen ISOVER-materiaalitietokannan. Ohjelmalla voi myös täydentää em. tietokantoja uusilla materiaaleilla. Materiaalitietokannan eli materiaalikirjaston voi päivittää myös erikseen.
 

Pääset käyttämään ohjelman lite-pilviversiota tästä. Lite-versio toimii samoin kuin ohjelman lisenssiversio, muttei sisällä tallennus- eikä tulostustoimintoja. 

Lisätietoja ohjelmasta D.O.F. tech Oy:stä p. 0208 - 363 001

Väliseinävalitsin

Väliseinävalitsimen avulla voit hakea rakennedetaljeja eri ominaisuuksien, kuten vaikkapa ääni- ja paloluokan tai seinäkorkeuden perusteella. Seinävalitsimella löydät juuri tarpeisiisi sopivan väliseinärakenteen. Täyttämällä haluamasi arvot, ja seinävalitsin karsii kattavasta rakennekirjastostamme sopivat vaihtoehdot, mistä valita. Laskurista löydät siis sekä ISOVER-eristeet että Gyproc-kipsilevytuotteet. 

 

Ulkoseinävalitsin

Olemme ottaneet käyttöön täysin uudistuneen, monipuolisen ja Suomen nopeimman rakennevalitsimen. ISOVER-ulkoseinävalitsin on kattava ja ilmainen työkalu, jossa rakenteita voi etsiä sekä nimellä että U-arvolla. Koska ympäristöasiat ovat meille erityisen tärkeitä, uudessa rakennevalitsimessa on mukana myös hiilijalanjälki. Kannattaa tutustua!

 

Rahtilaskenta
Taulukko rakennesuunnittelutiheyksistä

ISOVER Valintataulukosta löydät rakennuseristeiden tiheydet rakenteen painon laskemista varten. 

Valintataulukossa on ilmoitettu tuotteiden tiheydet rakennepainon laskemiseksi. Lisäksi se kertoo tuotteidemme pääkäyttökohteet, lambda-arvot, europaloluokat ja tiedot mahdollisesta pinnoitteesta.

Mineraalivillatuotteen tiheys ei määrittele sen tuoteominaisuuksia ja sen vuoksi tiheyttä ei tulisi käyttää ainoana valintaperusteena. ISOVER–tuotteiden ominaisuudet tiheyksineen ovat optimoitu kuhunkin käyttökohteeseen vastaamaan parhaalla mahdollisella tavalla sille asetettavia vaatimuksia.

Valintataulukko on tarpeellinen työkalu suunnittelijalle, lataa se käyttöösi alta!

Muut laskurit