Hero Image
Rakennushankkeen ympäristöluokitus ja -merkit ISOVERilla
Vähähiilisyys
Hyvinvointi
Vastuullisuus

Rakennushankkeen ympäristöluokitus ja -merkit

Ympäristöluokitusjärjestelmät LEED ja BREEAM
Ympäristöluokitusjärjestelmät LEED ja BREEAM

ISOVER-eristeet valitsemalla voit vaikuttaa rakennuksen LEED- ja BREEAM -pisteisiin. 

ISOVER-eristeet ovat kotimaassa tuotettuja ja kierrätysmateriaalista valmistettuja, joten saat niistä pisteitä hakiessasi LEED- tai BREEAM -sertifiointia rakennukselle. 

 

Ympäristöluokitusjärjestelmän edut:

 • Ylläpitokustannusten pienentäminen
 • Kiinteistön arvon nousu
 • Parannuksista keskustelu helpottuu
 • Tarjota työkalu yhteiskuntavastuun tunnistamiseen ja kehittämiseen

 

BREEAM

BREEAM (Building Research Establishment’s Environmental Assessment Method) on maailman käytetyin rakennusten ympäristöluokitusjärjestelmä. Sen avulla voidaan arvioida kaiken tyyppisten rakennusten ympäristövaikutukset. Ympäristövaikutusten perusteella rakennukselle annetaan pisteytys, jonka mukaan rakennus voi saada arvosanaksi joko läpäisty, hyvä, erittäin hyvä tai erinomainen.

 

LEED

LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) on laajalti arvostettu suunnittelun, rakentamisen, sekä rakennuksen vastuullisen käytön ympäristöluokitustyökalu. Sertifiointi perustuu riippumattoman, kolmannen osapuolen tekemään arviointiin ja luokitus on jaettu neljään eri tasoon: sertifioitu, hopea, kulta ja platina. LEED-hankkeita on meneillään yli 150 maassa, mm. USA:ssa, Kanadassa, Meksikossa, Intiassa, Ruotsissa, VIrossa ja Suomessa. Sertifikaatin myöntää U.S. Green Building Council.

ISOVER-lasivillatuotteita käyttämällä voidaan rakennuskohteen LEED-luokitusta parantaa seuraavilla osa-alueilla:

Materiaalit ja resurssit, kohta 4: kierrätetty sisältö (1-2 pistettä)

 • LEED-pisteytys:
  Kierrätysmateriaalin osuus Pisteet
  10 % 1
  20 %  

   

Kierrätyslasin osuus ISOVER-lasivillasta on keskimäärin 70 %. Tämä kierrätyslasin määrä vastaa LEED-ohjeistuksen vaatimusta (postconsumer recycled content) ja se on laskettu standardin ISO 14021 ohjeiden mukaisesti.

Kierrätyslasin osuus on laskettu tuotteen painosta ja laskentaperusteina on käytetty vuosittaisia raaka-aine ja tuotantotietoja.

 Käyttämällä paljon kierrätyslasia sisältävää ISOVER -lasivillaa, voidaan rakennuksen kierrätetyn materiaalisisällön määrää nostaa ja samalla parantaa mahdollisuuksia saada lisää LEED -pisteitä.

Materiaalit ja resurssit, kohta 5: Alueelliset materiaalit (1-2 pistettä)

 • LEED-pisteytys
  Alueellisen 
  materiaalin osuus
  Pisteet
  10 % 1
  20 % 2

   

ISOVER-lasivilla valmistetaan Saint-Gobain Finland Oy:n tehtailla Hyvinkäällä ja Forssassa. Yli 80 % lasivillan valmistuksessa käytettävistä raaka-aineista on kotimaista alkuperää.

LEED-ohjeistuksen mukaan materiaali tai sen osa luokitellaan paikalliseksi, kun se käytetään korkeintaan 800 km päässä valmistuspaikasta. Alueellisen materiaalin osuus on laskettu tuotteen painosta ja laskentaperusteina on käytetty vuosittaisia raaka-aine- ja tuotantotietoja.

Käyttämällä ISOVER-lasivillaa voidaan rakennuksen paikallisesti tuotetun materiaalin määrää nostaa ja samalla parantaa mahdollisuuksia saada lisää LEED -pisteitä.

Lisätietoja aiheesta antaa vastuullisuuspäällikkömme. 

Joutsenmerkki

ISOVER-tuotteita voidaan käyttää Joutsenmerkityissä rakennuksissa

Materiaalivalinnoilla on merkitystä Joutsenmerkittyä rakennusta rakentaessa. Rakennuksen Joutsenmerkki tarkoittaa sitä, että rakennuksen ympäristöystävällisyys on varmistettu koko sen elinkaari huomioiden unohtamatta terveellisyyttä ja turvallisuutta. 

Sertifikaatin vaatimukset ulottuvat myös käytettyihin rakennusmateriaaleihin ja kaikki eristeet eivät sovellu käytettäväksi Joutsenmerkityssä rakennuksessa. 

Kotimaiset ISOVER-eristeet ovat hyvä valinta Joutsenmerkittyyn taloon, sillkä ne täyttävät Joutsenmerkityissä rakennuksissa käytettäville materiaaleille asetetut kriteerit. 

Huomioithan, että koska Joutsenmerkki ei aseta vaatimuksia kaikille Joutsenmerkityissä rakennuksissa käytettäville rakennustuotteille, kaikkia sallittuja tuotteita ei välttämättä ole rekisteröity Joutsenmerkin rakennusmateriaalien tietokantaan, vaikka niitä voidaan käyttää Joutsenmerkityissä rakennuksissa.

Kysy lisätietoja rohkeasti aluemyynnistämme, jos jonkin tuotteen käyttö askarruttaa! 

Lisätietoa Joutsenmerkin sivuilta