Referenssikohde
ISOVER-tuotteilla syntyi energiatehokas omakotitalo

 

 

ISOVER-tuotteilla syntyi energiatehokas omakotitalo

Lohjalainen Joel Strand rakensi oman talonsa alusta loppuun itse. Rakentamisessa hyödynnettiin paljon ISOVERin tuotevalikoimaa, mikä nostaa asumismukavuutta ja energiatehokkuutta. Talon energiankulutus ensimmäisenä asumisvuotena oli vain 8 000–9 000 kilowattia.

Oman talon rakentamista suunnittelevat punnitsevat usein projektin alkumetreillä, haluavatko lähteä rakentamaan taloa niin sanotusti pitkästä tavarasta eli kokonaan itse vai valitsevatko valmiin talopaketin. Lohjalaiselle Joel Strandille päätös oli helppo, sillä rakennusalalla työskentelevänä hänellä oli paitsi osaaminen myös halu tehdä kaikki itse materiaalivalinnoista lähtien.

Strand aloitti rakennusprojektinsa kesällä 2021 tarkoituksenaan rakentaa 150 neliön omakotitalo ja 50 neliön autotalli. “Itse tekemällä sain juuri sellaisen kuin halusin, Strand kertoo.

Materiaalivalinnat ovat talonrakennusprojektin keskiössä

Oikeiden materiaalivalintojen tekeminen on keskeisessä roolissa, kun rakentaa talon itse alusta alkaen. Materiaaleja valitessa on hyvä ottaa huomioon paitsi niiden sopivuus omaan taloprojektiin, myös energiatehokkuuden parantaminen ja valintojen vastuullisuus.

Oikein valituilla eristemateriaaleilla rakennuksen energiatehokkuus voi parantua huomattavasti. Ympäristön näkökulmasta on hyvä olla tietoinen, mistä raaka-aineesta eriste on valmistettu ja onko siihen lisätty esimerkiksi haitallisia kemikaaleja paloturvallisuuden tai käyttöominaisuuksien parantamiseksi.

Strandin talon eristeeksi valikoitui ISOVERin PREMIUM 33 -lasivillaeriste, joka on ominaisuuksiltaan erinomainen eristemateriaali. Tuotteessa yhdistyvät helppokäyttöisyys, pieni hiilijalanjälki sekä hyvä lämmön- ja ääneneristyskyky. 

PREMIUM 33 oli Strandille entuudestaan tuttu tuote ammattinsa puolesta, sillä ISOVERin tuotteet olivat tulleet vastaan päivittäin työmailla. Eristeen asentaminen oli helppoa, kun apuna oli ISOVERin villaleikkuri.

On tärkeää, että materiaalit ovat kotimaisia, niihin pystyy luottamaan ja että ne ovat mittatarkkaa tavaraa. Myös hiilijalanjäljellä on merkitystä. ISOVERin tuotteet ovat todella hyviä myös siksi, että ne eivät kutita tai pölise, minkä vuoksi tarvitaan vähemmän suojavarusteita ja työmaakin pysyy siistinä, Strand sanoo.

Projektin lopputuloksena syntyi talo, jossa yhdistyvät energiatehokkuus ja asumismukavuus

Vaikka poikkeuksellisen lämmin kesä ja puutavaran toimituksen viivästyminen hidastivat rakentamista hetkellisesti, projekti eteni hyvin ja suunnitelmien mukaan. 

PREMIUM 33 -lasivillan lisäksi Strand käytti muitakin ISOVERin tuotteita: rakenteessa älykästä ISOVER Vario® Xtra -höyrynsulkujärjestelmää, väliseinissä äänieristeenä ISOVER ACOUSTIC -eristevillaa sekä yläpohjassa lämmöneristeenä ISOVER InsulSafe® -puhallusvillaa.

Nyt Strand perheineen on ehtinyt asua talossa vuoden ja he ovat todella tyytyväisiä lopputulokseen, erityisesti energiatehokkuuden vuoksi. Talon lämmitysmuotona toimii vesi-ilmalämpöpumppu ja talvikaudella lisäksi takka. Talon energiankulutus ensimmäisen asumisvuoden aikana on ollut vain 8 000–9 000 kilowattia, joka on huomattavasti normaalia pienempi kulutus omakotitalossa.

Olen todella tyytyväinen lukemaan. Talo on energiatehokas ja olen siihen kaikin puolin hyvin tyytyväinen. On ollut hyvä ratkaisu eristää talo hyvin – se on huomattu asumismukavuudessa ja kustannuksissa, Strand summaa.

 

Muutama kuva valmiista kohteesta

Oletpa sitten pienrakentaja, rautakauppias, suunnittelija tai muuten vaan rakentamisesta kiinnostunut: me Saint-Gobainilla tuemme sinua päivittäisessä työssäsi. Mikäli et löytänyt vastausta sivustoltamme, kysy rohkeasti lisää asiantuntijoiltamme!