Referenssikohde
Passiivitalo, Nummela

 

 

Multi-Comfort talo -konseptin pilottikohde valmistui 2010. Kohde on yksikerroksinen, puurunkoinen omakotitalo.

Multi-Comfort-talo Nummela

ISOVERin passiivitalokonseptin mukaan rakennettu Multi-Comfort-talo Nummela on paalutettujen sokkelipalkkien päälle kevytsoraharkkojen varaan perustettu. Rakennuksen routasuojaus on tehty kevytsoralla ja Styrofoam XPS lämmöneristeellä. Alapohja on tuulettuva ja ontelolaatan varaan rakennettu. Ryömintätilan maan päällisenä lämmöneristeenä on Styrofoam 50 mm, mikä parantaa ryömintätilan lämpö- ja kostusteknistä toimintaa. Ontelolaatan päällä on käytetty lämmöneristeenä 350 mm ISOVER OL-P mineraalivillaa ja lattiarakenne on toteutettu Weber Plano -lattiatasotteella. 

Ulkoseinä on elementtirakenteinen, jonka kantavana runkona on kertopuu 350 mm. Lämmöneristeenä on käytetty pehmeää mineraalivillaeristettä ISOVER KL-33. Puurungon sisäpuolella on käytetty alumiinipinnoitettua lämmöneristettä ISOVER REK 25 mm, jolloin alumiinipinta saumat teipattuina muodostaa rakenteen ilman- ja höyrynsulun. Kantavan rungon ulkopuolella on 60 mm tuulensuojapinnoitettu lämmöneriste ISOVER RKL-31 FACADE - markkinoiden tehokkain mineraalivillaeriste. Rakenteen julkisivu on toteutettu Weber SerpoVent levyrappausjärjestelmällä.

Yläpohjarakenne on tuulettuva pulpettikattoinen, jonka eristeenä on ISOVER KL-33 600 mm ja lisäksi sisäpuolella on käytetty ISOVER REK 25 mm tuotetta. 

Ikkunat ovat nelilasisia ja osa niistä on kiinteitä. Rakenteiden hyvien lämmöneristävyysominaisuuksien johdosta ikkunoiden pinta-alasta ei ole tarvinnut tinkiä ja kohteen erikoisuutena on iso pohjoiseen suunnattu ikkuna.

Julkisivu: Levyrappaus

Energiatehokkuus: Passiivitalo

 

Rakenneosien U-arvot: 

Alapohja: 0,10 W/m2K

Ulkoseinä: 0,08 W/m2K

Yläpohja: 0,05 W/m2K

Passiivitalo Nummelan perustuksia