Referenssikohde
Seinäjoen Louhenhovi

 

 

Valmistumisvuosi
Projektipäällikkö
-

As Oy Seinäjoen Louhenhovi 1

Jämäkkä uutuuseriste lunasti lupaukset Pohjanmaalla   

Seinäjoen Pohjan alueelle rakentuu innovatiivinen asuinkerrostalo, jossa hyödynnetään maalämpöä ja aurinkosähköä. Pitkälle vietyä energiaomavaraisuutta tukevat laadukkaat eristeratkaisut.  

 

Louhenhovin talo ilmakuvassa, rakennusvaiheessa.

 

Louhenkatu 6:een, juna-aseman läheisyyteen rakentuva As Oy Seinäjoen Louhenhovi 1 on ensimmäinen tontille rakennettavasta kahden talon kokonaisuudesta. Kyseessä on todellinen uuden ajan kerrostalo: nelikerroksisessa 20 asunnon rakennuksessa on kotimainen, avaimettoman kulun mahdollistava Rollock-älylukitus, maalämpöön kytketty lattialämmitys ja -viilennys sekä katolle asennettu aurinkovoimala, joka syöttää energiaa suoraan yhtiön sähkömittariin ja edelleen maalämpöjärjestelmään. Ylimääräinen energia käytetään sähköautojen lataukseen tai myydään verkkoon. 

Sopivan aurinkoisissa olosuhteissa asuinkerrostalo on ajoittain lämmitys- ja jäähdytysenergian suhteen omavarainen, ensimmäisenä kohteena Seinäjoen alueella. Ratkaisun mahdollisti suuri tontti suhteessa rakennusoikeuteen: maalämpökaivoja tarvitaan 10 kpl ja ne vaativat tietyn etäisyyden toisiinsa nähden, kertoo kohdetta rakentavan Seinrac Oy:n toimitusjohtaja Jouni Hoisko

Siisti ja tiivis lopputulos ISOVER Premium 33:lla  


Louhenhovissa käytetään kattavasti Saint-Gobainin ratkaisuja: ISOVERin, Gyprocin ja Weberin tuotteilla tehdään ulkoseinien lämmöneristys, väliseinien ääneneristys, ulko- ja väliseinien kipsilevytys, yläpohjan puhallusvillaeristys sekä märkätilojen vesieristys, laatoitus ja saumaus. Ulkoseinien lämmöneristys toteutettiin uusilla ISOVER Premium 33 -eristeillä ja ISOVER Facade -tuulensuojalevyillä. 

Urakoitsijan näkökulmasta suurin ero vanhaan eristeeseen tulee eristeen pituus- ja leveyssuuntaisen kimmoisuuden kehittymisestä. Uutuustuote on sanalla sanoen jämäkkä. 

Uusi eriste mukautuu huomattavasti paremmin saumoistaan, jolloin voidaan leikata tiukka pala ja saumasta tulee yhtenäinen. Eriste ei silti ala pullottamaan, vaan istuu siististi tolppien väliin ja sallii eristeen asettelun saumoja painattamalla. Lopputulos on erittäin siisti ja tiivis. Vanha eriste oli tässä suhteessa liiankin kimmoisa, Hoisko toteaa. 

Syvyyssuuntainen tukevuus on samankaltainen kuin vanhassakin. Se pitää hyvin vahvuutensa eristettäessä betoniseiniä, jolloin rakenteena on tuulensuojaeriste pehmeän eristeen päällä muuraussiteillä ja villaprikoilla kiinnitettynä. 

 

Väliseinien eristyksiä.


 

 

Särmä eriste on sanansa mittainen 

 
Uuden eristeen luvataan olevan edeltäjäänsä kaikin tavoin kehittyneempi: ei kutise, ei pölise, on nopea asentaa ja eristää lämpöä 9 % aiempaa enemmän. Onko ominaisuuksiltaan paranneltu, harmaa ISOVER 33 sanansa mittainen? 

Käsiteltävyydessä ei ole huomauttamista. Eriste ei pölise leikattaessa ja leikattavuus on muutenkin huippuhyvä: leikkuutelinettä apuna käyttäen saadaan erittäin särmät palat, jolloin työmaaolosuhteissakin päästään siistiin, tehdasmaiseen lopputulokseen. Uusi harmaa värikin miellyttää silmää, vaikka ei lopputulokseen vaikutakaan. ISOVER 33 on täyttä laatutavaraa ja iso parannus vanhaan, vaikea keksiä moittimista, Hoisko summaa. 

ISOVER Premium 33 -eristeen asentamista.

 

Tuulensuoja ja lämmöneristys samassa paketissa

 
Tuotekehitystä on tehty myös tuulensuojalevyjen kohdalla. Vuonna 2018 uudistettu ISOVER Facade on sekä uudisrakentamiseen että vanhan talon ulkopuoliseen lisäeristämiseen soveltuva tuulensuojalevy, jonka lämmöneristävyys on huippuluokkaa: lämmönjohtavuus (lambda declared) on vain 0,031 W/mK.

Facade on huipputuote ja oikea valinta eristeiden rakennusaikaiseen sääsuojaukseen. Louhenhovissa pidimme sisäpuolelta rungot auki mahdollisimman pitkään, jolloin pääsimme seuraamaan tuulensuojan vedenpitävyyttä käytännössä. Facade pitää vettä kovallakin tuulella, Hoisko toteaa. 

Myös teippi ansaitsee muutaman kehun. 

Facade-teippiä on helppo ja nopea käyttää, siitä saa ihan käsinkin katkottua paloja. Se tarttuu kuin tauti eristeen saumoihin ja pysyy hyvin paikoillaan. Miksei tällaisia tuotteita ole ollut aina? 

Louhenhoven julkisivua ISOVER Facade -tuulensuojalevyllä.

 

Laadukas kohde vaatii laadukkaan kumppanin


 Saint-Gobain valikoitui rakennusmateriaalien toimittajaksi hyvän asiakaskokemuksen ja laadukkaiden tuotteiden perusteella. 

Kun antaa kymmenen vuoden takuun, on parempi käyttää sellaisia materiaaleja, jotka toimivat ja kestävät. Saint-Gobainin tuotteista meillä on pitkä kokemus, ja mielellämme tuemme paikallista tuotantoa, vaikka monikansallinen yritys onkin taustalla. Suomessa kehitetyt ja valmistetut tuotteet sopivat varmasti suomalaisiin oloihin, Hoisko pohtii. 

Oma roolinsa on erinomaisella asiakaskokemuksella. 

Sillä on merkitystä, että myyjä pitää asiakkaisiin yhteyttä ja huolehtii heidän tarpeistaan ja toiveistaan. Siitä jää kokemus, että olemme yhteisellä asialla.