ISOVER Facade EJ-32

Isover Facade EJ-32 on optimoitu 16 mm paksu jäykkä tuulensuojapinnoitettu eristelevy, joka on suunniteltu ensisijaisesti rankarakenteisen ulkoseinän tuulensuojaksi tuulettuvan julkisivun taustalle.
Lue lisää
Piilota

Tuotekuvaus

Isover Facade EJ-32 on optimoitu 16 mm paksu erittäin jäykkä tuulensuojapinnoitettu eristelevy, joka on suunniteltu ensisijaisesti rankarakenteisen ulkoseinän tuulensuojaksi tuulettuvan julkisivun taustalle. Tuote soveltuu käytettäväksi yhdessä kartonkipintaisen tuulensuojakipsilevyn kanssa, sillä sen lämmönvastus on RIL 107-2022 edellyttämä 0,5 m2K/W. Lisäksi Facade EJ-32 soveltuu mainiosti mm. yläpohjarakenteiden tuulensuojaksi ja villanpidätyslevyksi sekä räystäiden tuulenohjaimeksi.

Käyttö

Isover Facade on kosteusteknisesti vaativiin olosuhteisiin kehitetty tuulensuojapinnoitettu mineraalivillasta valmistettu lämmöneristelevy. Isover Facade -tuotteiden tuulensuojapinnoite on sadevettä hylkivä (viistosadetta pitävä), mutta hyvin vesihöyryä läpäisevä. Tuotteen paloluokka on A2-s1, d0, minkä ansiosta ne soveltuvat käytettäviksi kaikentyyppisissä rakennuksissa (paloluokat P0-P3). Isover Facade -eristelevyjen, Facade Tape -tiivistysteipin ja Facade Sealant saumatiivistysmassan säänkesto (UV- ja saderasitus) on testattu. Isover Facade -järjestelmätuotteilla vuorattu julkisivu voi olla 6 kuukauden ajan ilman lopullista julkisivupintaa, mikäli Facade -levyt on asennettu ja saumat tiivistetty Isover Facade -järjestelmäohjeen mukaisesti.

Asennusohjeet

Eriste on asennettava ja varastoitava kuivissa olosuhteissa ja asennuksessa on noudatettava suunnittelijan ohjeita. Isover Facade EJ-32 eristelevyt toimitetaan 10 kappaleen muovipakkauksissa. Facade -tuotteet on mahdollista saada myös lavapakattuna tuotteena. Isover Facade EJ-32 kiinnitetään rakennuksen runkoon joko muuraussitein tai Isover Naulauslevyjen ja naulojen/ruuvien avulla. Etenkin muurattujen julkisivujen taustalla suositellaan käytettäväksi paksumpia Isover Facade -tuulensuojaeristelevyjä, joilla on suurempi lämmönvastus (ks. RIL 107-2022).

Facade -levyt kiinnitetään jokaisen runkotolpan kohdalta n. k/k 600 -jaolla. Kiinniketarve on n. 4 kpl/m2. Elementtitehtailla vaaka-asennossa tapahtuvassa asennuksessa riittää harvempi kiinnikejako, mikäli Facade -levyjen päälle asennetaan runkoon kiinnittyvä lautakoolaus k/k 600 jaolla. Koolauslautojen alla ei tarvita välikkeitä, mikäli koolauslaudat ovat 100 mm leveitä ja niiden pintaan asennettava julkisivu on tavanomainen puupaneeli-tai levyverhous.

Tuulensuojaeristyksen tiiviys tulee varmistaa Facade Tape -tiivistysteipillä tai Facade Sealant -tiivistysmassalla järjestelmäohjeen mukaisesti. Saumojen teippaus tulee suorittaa yhdessä tuulensuojalevyn asennuksen kanssa saman vuorokauden aikana. Saumaamattomia eristeitä ei saa jättää tuulelle alttiiksi pidemmäksi aikaa. Kylmissä olosuhteissa levyn pinta on lämmitettävä ennen teipin asentamista ja on huolehdittava myös teipin riittävästä lämpötilasta, jotta teipin asennustyö voidaan suorittaa. Teipin alin asennuslämpötila on -5°C astetta, jotta varmistetaan teipin hyvä tarttuvuus. Asennuslämpötilan ollessa alle +5 °C astetta, on teippiä painettava normaalia voimakkaammin teipattaessa riittävän tarttuvuuden varmistamiseksi. Teippi saavuttaa parhaan tarttuvuutensa muutaman minuutin kuluttua asennuksesta. Isover Facade Sealantia voidaan käyttää jopa -10 asteen lämpötilassa, mikäli alustassa ei ole kuuraa/jäätä.

Tekniset tiedot

Ominaisuudet
0.032 W/m.K
200
A2-s1,d0
Vesihöyryä läpäisevä tuulensuojapinnoite
≤ 10x10-6 m3/m2sPa
Yleistä
CE

Dokumentit

Valitse kaikki
DoP
2 datasheets related with the product
2 datasheets related with the product
dop_facade_ej-32_EN.pdf
dop_facade_ej-32_FI.pdf
Käyttöturvallisuustiedote (KTT)
1 datasheet related with the product
1 datasheet related with the product
ktt_isover_lasivilla.pdf
Tuotekortti
1 datasheet related with the product
1 datasheet related with the product
PDS_FI_ISOVER_Facade_EJ-32.pdf